• Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
 • Texels Welzijn
Previous Next
Search - Remove Shortcode
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Weblinks

Activiteiten

Texels Welzijn kent een ruim aanbod op het gebied van voorlichting en preventie, 55+ in beweging, cursussen én activiteiten in het kader van ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. Dit aanbod wordt door Texels Welzijn, op basis van vraag, ondersteund of ontwikkeld.

Voorlichting en preventie

De activiteiten binnen het thema ‘Voorlichting en preventie’ richten zich vooral op het aanbieden van informatie op maat. Informatie die uw welzijn en zelfstandigheid kunnen ondersteunen en u helpen om de regie over het eigen leven te behouden. 

Preventie en voorlichting vinden plaats, zowel individueel als in groepsverband, binnen de volgende activiteiten: Inloop- en/of telefonisch spreekuurPreventief huisbezoekPartnerhuisbezoekInloopspreekuur voor slechthorendenVoorlichting en preventie en Valpreventie.

55+ in beweging

Op Texel worden wekelijks bewegingsactiviteiten aangeboden, speciaal voor 55-plussers,  waarbij rekening gehouden wordt met ieders eigen fysieke mogelijkheden en onmogelijkheden.
De bewegingsactiviteiten worden, bij voldoende belangstelling, in de verschillende dorpen op Texel aangeboden.

Deze bewegingsactiviteiten vinden plaats in groepsverband en staan onder de deskundige leiding van de bevoegde MBvO-docenten Betsie Verhoeven (06 – 20137627).

In het seizoen 2017 - 2018 bestaan de aangeboden bewegingsactiviteiten uit: Galm, seniorenfit, bewegend ontspannen,  werelddansen en Dynamic Tennis.

Galm

Galm (Groninger Actief Leven Model) is een landelijk sportstimuleringsproject voor mensen vanaf 55 jaar. De lessen vergroten de kracht, snelheid, lenigheid, conditie en het coördinatievermogen.

Kosten: € 135,00 voor 30 lessen.

Den Burg Maandag: 16.00u – 17.00u (Sporthal Ons Genoegen)
  Woensdag: 18.00u – 19.00u
  Woensdag: 19.00u – 20.00u
De Koog Dinsdag: 14.30u - 15.30u (Gymzaal De Hof)
Oosterend Dinsdag: 16.45 - 17.45u (Gymzaal De Bijenkorf)
Oudeschild Donderdag: 19.30u - 20.30u (Gymzaal ’t Skiltje) 

Cursussen

Texels Welzijn biedt regelmatig verschillende cursussen aan. Thema’s zijn: Spaans, schilderen, yoga, kennismaken met de Islam, kookcursussen voor mannen, computer- en fotografie, de werking van het geheugen als je ouder wordt, een opfriscursus rijvaardigheid, levensverhalen schrijven, natuurbeleving, … Houd voor het actuele aanbod ons nieuws in de gaten en let op de aankondigingen in de Texelse media.

Heeft u interesse in bovenstaande thema’s of heeft u zelf een idee voor een interessante cursus? Laat het ons weten.

Actueel aanbod cursussen

Ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling

Texels Welzijn kent een ruim aanbod aan activiteiten rond thema’s als:  sport en spel, soos, gezamenlijke maaltijden, muziek en dans, schouwburgreizen, het Mantelzorgpodium,  Café Doodgewoon.

Voor actuele informatie: Texels Welzijn 312696, of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport en spel

Texels Welzijn heeft een leuk en  gevarieerd aanbod van activiteiten binnen het thema Sport en Spel, zoals koersbal, sjoelen, volleybal, biljarten, klaverjassen en bridge.

Soos

Bijna ieder dorp op Texel kent zijn eigen wekelijkse Soos. Gezelligheid en elkaar ontmoeten staan voorop. Maar ook is er ruimte voor vragen, informatie of een spel.

De Koog Maandagmiddag
Den Burg Dinsdagmorgen
Oosterend Dinsdagmiddag
Oudeschild Woensdagmiddag
Den Hoorn Woensdagmiddag
De Cocksdorp Woensdagmiddag

Gezamenlijke maaltijden

In Den Burg vindt eenmaal per maand een speciaal Buuretondiner plaats. ‘De Buureton’ verandert op die avond in een echt restaurant. Gezellig samen eten voor een schappelijke prijs. Ook in de andere dorpen worden er regelmatig gezamenlijke maaltijden georganiseerd.

Muziek en dans

Texels Welzijn biedt diverse activiteiten op het gebied van muziek en dans, zoals stijldansen, Country-line dance, werelddansen en de muziekgroep ‘Musio’ (samen licht-klassieke werken spelen).

Mantelzorgpodium

Mantelzorgers geven aan graag anderen te willen ontmoeten, behoefte te hebben aan ontspanning en geïnformeerd te worden over de diverse onderwerpen die met mantelzorg te maken hebben. Daarnaast willen mantelzorgers hun eigen kennis, kunde en tips met elkaar  kunnen delen. Daarom organiseert Texels Welzijn viermaal per jaar een mantelzorgpodium waarop deze wensen centraal staan. Naast mantelzorgers zijn natuurlijk ook familie, vrienden, zorgverleners en andere belangstellenden van harte welkom.

Houd voor het actuele aanbod onze agenda en de Texelse media in de gaten.

Zaalhuur

In de Buureton kunt u tegen een scherp tarief een zaal huren voor maatschappelijke activiteiten. De Buureton beschikt over 2 prachtige zalen die zo nodig samengevoegd kunnen worden tot één grote zaal waar u met ruim 110 personen kunt vergaderen of een presentatie kunt geven.
Tegen een vergoeding kunt u ook gebruik maken van Beamer en geluidsinstallatie, waarbij ondersteuning van een beheerder zonodig kan worden ingehuurd.

Voor meer informatie en tarieven, bel vrijblijvend met Texels Welzijn, Hermina Kikkert-Boon, 312696