1

Neem contact met ons op

Heb je een vraag op sociaal gebied? Of over vrijwilligerswerk of mantelzorg? Of wil je een ruimte huren in de Buureton?
Mail of bel ons dan!

Voor meldingen, bijvoorbeeld over Tafeltje Dekje, niet mailen maar bellen tussen 9 – 10 uur!

Of bel ons!

Adres

De Buureton
Beatrixlaan 43
1791 GA Den Burg

Werkdagen

Maandag t/m vrijdag
van 8.30 – 17.00 uur
Kom met ons in contact

Taalhuis Texel, voor beter lezen en schrijven

Taalhuis Texel gestart

 Nieuwsbericht

Op 7 september is in de bibliotheek van Den Burg het Taalhuis Texel officieel geopend. Dit is bedoeld voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen.

Wethouder Remco van de Belt zei dat er op Texel zo’n 900 inwoners moeten zijn die laaggeletterd zijn en hiermee geholpen kunnen worden.

Taalambassadeur Fred vertelde enthousiast wat het Taalhuis hem gebracht heeft. Taalhuismedewerker Hanneke Bakker gaf een toelichting op de manier waarop het Taalhuis werkt. Maria Sabel van de Kopgroep Bibliotheken gaf de aanwezigen inzicht in wat zij kunnen betekenen voor de werving van laag-geletterden.

Hermina Kikkert, de coördinator vanuit Texels Welzijn van de vrijwilligers voor het Taalhuis (‘Taalmaatjes’), vertelde hoe de aanmelding bij het Taalhuis door een deelnemer loopt. 

 

Taalhuis Texel

Meedoen? Meer informatie?

 

  • Taalhuis Texel is een samenwerking van Kopgroepbibliotheken, ROC Kop-Noord-Holland, Stichting Lezen en Schrijven, Gemeente Texel en Texels welzijn.
  • Het Taalhuis Texel is op elke maandag van 10.00 – 13.00 uur geopend in de Bibliotheek Texel, Drijverstraat 7, Den Burg.
  • Meer informatie over deelname kun je krijgen in de Bibliotheek. Bellen kan ook: 0222-312743. Of mailen met: taalhuistexel@kopgroepbibliotheken.nl.
  • Heb je interesse om vrijwillig ‘taalmaatje’ te worden? Bel of mail dan met Texels Welzijn: 0222-312696; welzijn@texelswelzijn.nl