1

Neem contact met ons op

Heb je een vraag op sociaal gebied? Of over vrijwilligerswerk of mantelzorg? Of wil je een ruimte huren in de Buureton?
Mail of bel ons dan!

Voor meldingen, bijvoorbeeld over Tafeltje Dekje, niet mailen maar bellen tussen 9 – 10 uur!

Of bel ons!

Adres

De Buureton
Beatrixlaan 43
1791 GA Den Burg

Werkdagen

Maandag t/m vrijdag
van 8.30 – 17.00 uur
Kom met ons in contact

De Deel, voor mensen met verminderd geheugen of NAH

De Deel, voor ontmoeting, opvang en advies bij verminderd geheugen, dementie en NAH

 De Deel is er voor ontmoeting, activiteiten en advies voor mensen met verminderd geheugen, beginnende dementie en niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een vermoeden daarvan. En voor hun mantelzorgers, familie en vrienden. 

De Deel is gehuisvest in Kinderboerderij Texel in Den Burg. Het bezoeken van de Deel kan voorkomen dat zelfstandig wonende mensen en hun mantelzorgers in een isolement raken. Je kunt op de openingstijden zo binnenlopen. De deel biedt geen dagopvang of dagbesteding.   

De gemeente Texel ondersteunt het initiatief voorlopig tot eind 2023. De Deel is een vrijwilligersproject en valt onder Texels Welzijn.

 

Ondersteuning bij vragen

De fase vóór de diagnose dementie of niet aangeboren hersenletsel is vaak een belastende periode, zowel voor de mensen zelf als voor hun naasten, familie en vrienden. Je voelt dat er iets niet pluis is, maar kan er nog niet goed de vinger op leggen.

De ziekte is een enorme inbreuk op het leven. Soms krijgt men te maken met spanningen binnen de relatie/het gezin. Er is vaak  een gevoel van uitzichtloosheid en een sociaal isolement ligt op de loer.

De Deel biedt hierbij ondersteuning en perspectief.

Bijeenkomsten van De Deel

De bijeenkomsten in de Deel vinden plaats op dinsdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 – 14.00 uur.  Er is de mogelijkheid om mee te doen aan een gezamenlijke lunch en activiteiten. En mensen die vragen of zorgen hebben over hun geheugen of NAH-aandoening, kunnen terecht voor informatie en advies 

Er is geen kant en klaar aanbod. Het idee is dat bezoekers zelf bepalen wat ze wel of niet willen doen. Eigen inbreng wordt op prijs gesteld. Niets moet, er kan veel. Aan- of afmelding is niet nodig en ook geen zorgindicatie. Bezoekers kunnen zo binnenlopen. De deelname is kosteloos. Alleen voor de lunch wordt een kleine bijdrage gevraagd. 

Adres en contact

De Deel is gevestigd in Kinderboerderij Texel, Paelwerck 9  (de Mars) in Den Burg. De entree bevindt zich aan de achterkant. Er zijn parkeerplaatsen bij het gebouw en in de buurt. De ruimte is toegankelijk per rolstoel.

De coördinatie van de Deel wordt verzorgd door Texels Welzijn.

Telefoon: 0222 – 312696

Mail: dedeel@texelswelzijn.nl