• image
  • image
Previous Next
Search - Remove Shortcode
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Weblinks

Den Hoorn

Het meest zuidelijke dorp van Texel. En een van de oudste met als kern het hooggelegen Klif, dat gevormd werd in de ijstijd en samen met de Hoge Berg de oorzaak is van het bestaan van ons mooie eiland. Een prachtig dorp, het witte kerkje is niet voor niets een van de meest gefotografeerde kerken van ons land.

Een saamhorig dorp. Heel veel inwoners zijn op de een of andere manier betrokken bij vrijwilligers werk om de vitaliteit van het dorp zo goed mogelijk te laten zijn. Met o.a. een actieve dorpscommissie, een feestcommissie en een groep bewoners die gezamenlijk het prachtige dorpshuis beheert. Bijna dagelijks is het dorpshuis de ontmoetingsplek voor de Hoornders, o.a.: voor het dorpsservicepunt, de fanfare, ouderengym, de toneelvereniging, koersbal en uiteraard de activiteiten die geregeld door de feestcommissie worden georganiseerd. Ook onderscheidt Den Hoorn zich met verschillende evenementen op het culturele vlak; Broadway, Klifhanger en verschillende galerieën.

Ook een initiatiefrijk dorp. Gezamenlijk werd een dorpsontwikkelingsplan ontwikkeld dat als leidraad dient voor vele nieuwe ontwikkelingen zoals het Loodsproject.Ook de komende jaren zal Den Hoorn verder gaan op die weg!

Joop Groeskamp
Voorzitter Dorpscommissie Den Hoorn

Activiteiten Den Hoorn

 

Over de dorpswerker

Cobie Daalder is er elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.

 

De Waldhoorn

Herenstraat 30
1797 AH Den Hoorn

 

Cobie: 0222-312696
c.daalder@texelswelzijn.nl

Lees meer over de dorpswerkers